Tillbaka>>
BESTÄLL NYTT KONTO PÅ TILL MINA BARNBARN>>
Välj typ av konto och beställ aktiveringskod
SKAPA KONTO med aktiveringskod>>
Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
KÖP TILL MINA BARNBARN I PRESENTASK>>
Ge bort Till Mina Barnbarn i present i exklusiv presentask.
LOGGA IN PÅ TILL MINA BARNBARN>>

Om Tillminabarnbarn.se:
Se en demofilm som på några minuter visar hur Tillminabarnbarn ser ut och fungerar här>>


Vanliga frågor
Om Tillminabarnbarn
Sagt om Tillminabarnbarn

Inspiration: Du och världen - kommer du ihåg det här?

Ditt 20-tal
Ditt 30-tal
Ditt 40-tal
Ditt 50-tal
Ditt 60-tal
Ditt 70-tal
Ditt 80-tal
Ditt 90-tal
Ditt 00-tal
Sommarnostalgi!
Denna underbara årstid framkallar onekligen barndomens minnen hos många, för visst var väl somrarna alltid soliga, varma, och fulla av upptåg och lek när man var barn?
Läs lite sommarnostalgi från 50-, 60-, 70- och 80-talet här>>
Hur många länder har du besökt?
Räkna här>>

Andra gör-det-själv böcker:
Allaminaresor.se
Samla alla dina resminnen i en bok
Mittar.se
Gör en egen årsbok!
Bröllopsboken.se
Den kompletta minnesboken från ditt bröllop!
Presenttips til den som väntar eller just fått bebis!
Bebisboken.se
Finaste minnesboken om bebisens första år!
Min babybok
Bebisboken på norska
Din babybog
Bebisboken på danska
Bookaboutbaby.com
Bebisboken på engelska
Vauvakirja.com
Bebisboken på finska
Länktips Skriv ditt liv enkelt
© www.tillminabarnbarn.se
| Mirago Media AB

Skriv dina memoarer!

Visst har du också tänkt tanken? Alla har vi någon gång funderat på att skriva ner lite om hur vi levt vårt liv, om valen vi gjort, om de stora ögonblicken, om människor i vår närhet som betytt mycket för oss. Om vad som egentligen hände, vem det är som är på de sepiagula fotona i byrålådan och våra egna små livsfilosofier som vi kommit fram till av erfarenhet. Man behöver faktiskt inte ha levt ett alldeles spektakulärt liv i rampljuset för att skriva ner lite om sitt liv. För de som står dig nära och för de som kommer efter dig är ditt liv - precis så som du levt det - intressant!

Många av oss stoppas nog av att skriva en bok känns som ett övermäktigt projekt, var ska man börja och hur ska man skriva. Att skriva sina memoarer känns kanske pretensiöst. Kanske har man inte högt ställda litterära ambitioner, men känner att det kanske inte blir bra eller tillräckligt intressant. Tänk på att du berättar om ditt liv på ditt sätt för de som står dig nära! Det behöver inte bli ett storslaget litterärt verk, hur du skriver skvallrar också om din personlighet. Gör det kortfattat och koncist elelr med mycket sarkasm och humor - du bestämmer. Se filmen skriv ditt liv här på youtube.

Trots detta kan det kännas övermäktigt att börja från noll med ett vitt papper för att skriva sina memoarer. Det kan bli en lång väg men det är ju naturligtvis fullt genomförbart. Ta hjälp av gamla dagböcker och fotoalbum, de väcker minnen. Prata med dem som varit med på vägens gång, de kommer kanske ihåg saker du glömt eller minns saker på ett annat sätt.

Vill du ha lite hjälp på vägen för att skriva dina memoarer finns verktyget TILLMINABARNBARN.SE - där det finns en färdig struktur med kapitel och sidor om allt från släkt och vänner till barndom, skolgång, arbetsplatser, fritidsintressen, resor, förebilder, lärdommar och hur man kommer ihåg stora världshändelser och mycket, mycket mer. Du väljer själv vilka av de över 120 sidorna du vill ha med i din bok. TILLMINABARNBARN.SEär ett bra sätt att organisera och strukturera upp sina minnen och sitt skrivande och man får dessutom massvis med inspiration i form av frågor och layout i bokformat "på köpet".

Skriv dina memorarer hos TILLMINABARNBARN.SE så får du också tillgång till bildarkiv och mallar som gör att man enkelt kan göra en sida om dagen. Men tillminabarnbarn är det enkelt att komma vidare eftersom varje sida bjuder på ny inspriration. Med TILLMINABARNBARN.SE får man tillfälle att göra en tidsresa i det egna livet och dessutom skapa en minnesskatt att bevara för barn och barnbarn!

Skriver du dina memoarer hos tillminabarnbarn.se så får du också möjlighet att när du är färdig, beställa din bok i fyrfärg och med inbindning i hårdpärm så att den kommer att bevaras i släktens bokhyllor många generationer framöver.

TILLMINABARNBARN.SE är en enkel och användarvänlig sajt med sidor indelande i kapitel och mallar med frågor som ger inspiration på varje sida. Verktyget ger ramarna, idéerna och formatet - användaren skriver sina memoarer med texter och bilder. Resultatet blir inte bara en fin sajt att bjuda in läsare till utan också en färdig bok - i bokformat med fin grafik - att skriva ut själv eller få utskriven och inbunden.


Många som använder TILLMINABARNBARN.SE menar att projektet - att göra en tidsresa i det egna livet och återuppleva händelser från förr är kanske ännu roligare än slutresultatet man skapar. TILLMINABARNBARN.SE ger massvis med frågor och inspiration som gör att man får tillfälle att minnas fler och fler roliga detaljer ju mer man skriver om sin barndom, uppväxt, ungdomsår osv. Man kommer ihåg gamla vänner och en del letar till och med rätt på gamla vänner som man har tappat kontakten med.


Slutresultatet blir ju också en fantastisk minnesskatt att bevara. Allt fler skaffar barn lite senare i livet och då kanske det vara ett utmärkt sätt att bevara släkthistorier och roliga annekdoter till barnbarn som kanske är för unga för att lyssna just nu.

bra verktyg för att skriva sina memoarer
memoarer skriv nu
skriv dina memoarer

Bästa 65 års presenten
Beställ TillMinaBarnbarns exklusiva presentask med konto och med eller utan ett exemplar av den färdiga boken utskriven och inbunden - Läs mer här>>

60-års present? | 65-års present? | Presenttips för en pensionär