BESTÄLL NYTT KONTO PÅ TILL MINA BARNBARN>>
Välj typ av konto och beställ aktiveringskod
SKAPA KONTO med aktiveringskod>>
Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
KÖP TILL MINA BARNBARN I PRESENTASK>>
Ge bort Till Mina Barnbarn i present i exklusiv presentask.
LOGGA IN PÅ TILL MINA BARNBARN>>

Om Tillminabarnbarn.se:
Se en demofilm som på några minuter visar hur Tillminabarnbarn ser ut och fungerar här>>


Vanliga frågor
Om Tillminabarnbarn
Sagt om Tillminabarnbarn

Inspiration: Du och världen - kommer du ihåg det här?

Ditt 20-tal
Ditt 30-tal
Ditt 40-tal
Ditt 50-tal
Ditt 60-tal
Ditt 70-tal
Ditt 80-tal
Ditt 90-tal
Ditt 00-tal
Sommarnostalgi!
Denna underbara årstid framkallar onekligen barndomens minnen hos många, för visst var väl somrarna alltid soliga, varma, och fulla av upptåg och lek när man var barn?
Läs lite sommarnostalgi från 50-, 60-, 70- och 80-talet här>>
Hur många länder har du besökt?
Räkna här>>

Fler tips!
Skriva memoarer
Julklappar till farfar
Julklappar till morfar
Julklappar till mormor

Andra gör-det-själv böcker:
Allaminaresor.se
Samla alla dina resminnen i en bok
Mittar.se
Gör en egen årsbok!
Bröllopsboken.se
Den kompletta minnesboken från ditt bröllop!
Presenttips til den som väntar eller just fått bebis!
Bebisboken.se
Finaste minnesboken om bebisens första år!
Min babybok
Bebisboken på norska
Din babybog
Bebisboken på danska
Bookaboutbaby.com
Bebisboken på engelska
Vauvakirja.com
Bebisboken på finska
Länktips
Presenttips till mor- och farföräldrar:

Presentmormor
Jättebra presenttips till mormor!

Presenttillmorfar
Här finner du många tips på present till morfar!

Presenttillfarmor
Hitta inspiration till farmors present här!

Presenttillfarfar
Få tips på present till farfar!

70årspresent
Här finns bra tips på 70-års present!

© www.tillminabarnbarn.se
| Mirago Media AB

Julklappar till morfar: Vad är bästa julklappen till Morfar?

Vad ska man hitta på till morfar i julklapp? Det är ofta inte lätt att hitta presenterna som passar den äldre generationen, många gånger önskar de sig inget särskilt och tycker att de har allt de behöver. Då är det viktigt att använda sin fantasi.
Alla kan skriva boken om sitt liv med lite hjälp på vägen. Hjälpen finns hos tilminabarnbarn.se där man får en given bokstruktur, mallar, frågor som gör att man enkelt kommer igång att skriva. Inspriation och tillgång till bildarkiv. Perfekt julklapp till den som har allt och inget önskar sig.

Snart är det dags att hitta några bra julklappar till morfar. Julklappar till morfar brukar var lite knivigare än till andra i släkten.Morfar har ju allt och önskar sig inget annat än snälla barn.Tycker ju väldigt mycket om morfar så det räcker inte med någon tidning eller en bok utan det får ju gärna vara något extra.
Vanliga julklappstips till morfar brukar vara skraplotter, korsordstidning, böcker eller någon film.
Julklappstips morfar: Bästa julklappen till morfar är en presentask från tillminabarnbarn.se. Det är en julklapp som varar länge.
Morfar får skrivhjälp för att skriva en bok om sitt liv och sina upplevelser från 1900 talet. Alla kan skriva boken om sitt liv
med hjälp av tillminabarnbarn.se. Bokstrukturen, inspirationen och mallarna som man får tillgång till genom tillminabarnbarns presentask.

Klassiska julklappar till morfar kan vara sådant som en snygg plånbok eller en fin penna. Köp gärna förbrukningsvaror, sådant som går åt och som morfar själv kanske inte skulle unna sig, ett väldoftande rakvatten eller en skön ansiktscreme, kanske ett fotvårdsset eller en riktigt god whiskey.

Försök också tänka på vad morfar har för intressen och tänk på sådant han sagt att han någon gång skulle vilja göra och försök att hitta på ett projekt eller skapa en upplevelse för morfar, det är en julklapp som han säkert inte fått tidigare.

En sådan upplevelsee som man kan ge bort i julklapp till morfar kan till exempel vara att gå på vinprovning eller gå en målarkurs. Det kan också vara biljetter till en fotbolls- eller ishockeymatch, en teaterföreställning eller biobiljetter, allt beroende på vad som intresserar morfar. Men det kan lika gärna vara en mer "hemmasnickrad" upplevelse, kanske en helkväll på tivoli med barnbarnen eller en campinghelg ute i naturen. Upplevelser att göra tillsammans med barn och barnbarn brukar uppskattas enormt, att ge bort lite av det som ofta är så dyrbart för oss, vår tid, kan ibland vara den bästa presenten! Andra bra julklappar till farfar i form av upplevelser kan vara en massage eller en professionell fotbehandling eller rakning hos barberare enligt gammal klassik modell, lite lyx för att ta hand om sig själv brukar kanske inte vara det som män i den här generationen prioriterar och det kan bli en annorlunda upplevelse.

Andra riktigt bra julklappar till morfar är att ge bort projekt av olika slag, morfar har kanske en del tid som behöver fyllas med kul uppslag. Med en presentask från www.tillminabarnbarn.se ger man bort projektet att skriva en bok om sitt liv! Morfar får tillfälle att med massvis med inspiration och sidmallar på nätet göra en tidsresa i det egna livet och fylla på med minnen till en riktig bok att bevara. Man laddar enkelt upp bilder och behöver inte vara så datakunnig för att klara av att i de redan färdiga mallarna skapa sin bok. Det finns över 120 sidor i 16 kapitel att välja mellan om allt från släkt, familj och vänner till barndom, skolgång, hem, arbeten, fritidssysselsättningar och personliga egenskaper, värderingar och hur man kommer ihåg stora världshändelser. Man väljer själv de sidor man vill ha med is in bok och bestämmer när den är klar. När man gjort klart sin bok skriver amn själv ut den eller använder sig av utskrifts- och inbindningstjänsten och slutprodukten blir en fin, riktig bok att bevara och ge bort!

Andra projekt i jukalpp till morfar kan vara att ta fasta på sådant som intresserar honom och sådant han kanske någon gång sagt att han skulle vilja göra, ge honom en liten "spark" för att komma igång. Har morfar pratat om att han vill odla tomater, ge honom en bok om tomatodling, fröer, krukor, nya trädgårdhandskar, allt inslaget i ett fint "startkit". Eller pratar morfar om att han vill börja fiska, ge honom ett kastspö och drag. Kanske vill morfar gå en matlagningskurs elelr lära sig spanska . ge honom det i julklapp!


julklappar till morfar
Vad ger man i present till generationen som har "allt" och önskar sig "inget"? En tidsresa i det egna livet! Ett kul projekt! Intresse i en liten ask!

Med bokverktyget tillminabarbarn.se kan alla på ett enkelt, roligt och opretentiöst sätt skriva boken om sitt liv! På tillminabarbarn.se finns mallar som man fyller i - vi har gjort designen och ställer de rätta frågorna som ger massvis med inspiration - författaren gör boken till sin med texter och bilder.
tillminabarnbarn.se har över 120 sidor i 16 kapitel att välja bland, om allt från familj och släkt, barndomsår, studier, jobb, bostäder och resor till värderingar, favoritböcker och hur man kommer ihåg stora världshändelser och mycket, mycket mer. Författaren väljer själv vilka och hur många sidor han eller hon vill ha med i just sin bok.

Som present beställer du vår exklusiva presentask med ett konto eller med ett konto + ett ex av den färdiga boken utskriven och inbunden!

Roliga aktiviteter till festerna från grapevine.nu:
Julquiz 2015
NYTT OCH AKTUELLT!
Årets rykande färska julquiz är här! Quizet handlar om det mest traditionsbundna som finns - men ändå fräscht och fyndigt med frågor om julen 2015! Julquizet har 20 längre frågor som kräver 53 svar, sju frågor är musikfrågor. Du får allt som behövs frågor, fina svarsformulär, facit och spellista. Perfekt underhållning till glöggmingel, julfest och julhelg! 149 kr.
Mer info >>
SingSong musiktävling: Julspecial!
NYHET!
I julspecialen av vår egen SingSong-tävling ska det lyssnas på - och sjungas - julsånger! Inspirerade av tv-program som "Så ska det låta" och "Doobidoo" har vi gjort en musiktävling som passar för oss som inte är proffs men vill sjunga ändå! Det här är en riktigt rolig - och högljudd - festlek till julfesten på jobbet eller med vännerna! 169 kr.
Mer info>>
Julfest!
LÖS LAGUTMANINGAR!
Julfest på jobbet, glöggfest hemma, juldagskul med hela släkten? Då passar den här roliga julfestaktiviteten perfekt! Dela in gästerna i lag och låt dem lösa 10 roliga, juliga utmaningar - allt från bibelkunskap, till julpyssel, tändsticksproblem, snapsprovning, kryddoftning och jullåtsintron! 159 kr.
Mer info>>

jullekar
Tipspromenad: Tema jul
BRA BENSTRÄCKARE!
En tipspromenad med jultema kan vara en rolig aktivitet på julfesten, glöggfesten eller på annan sammankomst i juletider! Du får 21 fyndiga och juliga frågor i fin design - som sprider garanterad julstämning. Allt är färdigt att skrivas ut och användas direkt! 129 kr.
Mer info >>
Lagindelningslek för glöggmingel och julfest
GRATIS!
En liten lek som passar utmärkt för att dela in dina gäster i lag till glöggmingel eller julfest! Leken är en kul detalj när gästerna anländer, får dem att mingla för att hitta sina lagkamrater - och de kommer dessutom att kunna hålla rätt på sitt glas resten av kvällen!
Lagindelningsleken kan du beställa gratis! Passar utmärkt för att dela in i lag för julquiz, SingSong-tävling eller julfestaktiviteten>>
Vi är bäst på fest! Grapevine.nu har hundratals roliga festaktiviteter för barn och vuxna, för varje tillfälle!
 • Betala säkert och enkel med kort eller mot faktura
 • Omedelbar leverans av fil med e-mail
 • Aktiviteten är helt klar - du får allt du behöver och skriver själv ut
 • Kräver inga förberedelser
 • Med vår hjälp anordnar du en proffsig festaktivitet, med fyndigt innehåll, i fin design
 • Ett pris, oavsett antal deltagare
 • Sätter guldkant på varje tillfälle!
 • Topp 15 festaktiviteter till jul>>

  Julklappsjakten
  PERFEKT TILL KLASSENS JULFEST!
  En riktigt bra julfestlek till den större barngruppen i ålder från ca 7-11 år. Julklappsjakten har 14 frågor och gåtor som man sätter upp utomhus eller inomhus. Alla frågor handlar så klart på ett eller annat sätt om julen! Superenkelt att fixa och genomföra, oavsett antalet barn! 149 kr.
  Mer info>>
  aktivitet julfest
  Barnens julsångsquiz
  MYSIGT MED BARNEN!
  Barnens julsångsquiz sprider härlig julstämning! Barnen ska sjunga med i julsångerna och sedan svara på roliga, juliga följdfrågor på ett stort, fint svarsblad. Passar barn i åldern 3-8 år. Perfekt på julpysslet med kompisarna eller tillsammans med familjen i väntan på tomten. 129 kr.
  Mer info >>
  Jullåtsquiz för ungdomar
  FÖR UNGDOMAR!
  Ett jullåtsquiz särskilt för ungdomar i åldern ca 11-15 år. 13 jullåtar och juliga följdfrågor skapar massvis med julstämning! I det här quizet hör vi inte Elvis och Triad, utan de klassiska julsångerna och de nyare jullåtarna och svårighetsnivån på frågorna är anpassade till ungdomarna. 149 kr.
  Mer info >>

  Festtips och inspiration från grapevine.nu:
  3 godsaker till julbordet på bara 10 minuter och hur du lägger in din egen sill!
  Tips till julbordet>>
  Adventstider ska firas med glöggfest - här får du tipsen om hur!
  Glöggfest och recept>>
  Att ordna julfest kan vara enkelt, allt från adventsfika till grötgille.
  Julfest>>
  Jul, jul strålande jul - men var kommer alla jultraditioner ifrån?
  Jultraditioner och jullekar>>
  Massvis med recept för julbaket och julgodiset. Ordna julpyssel för hela familjen!
  Julgodis>>
  Massvis med julpyssel och julföljetong med ditt barn som huvudperson.
  Julpyssel>>
  Powered by Olark