avtackningsgåva

BESTÄLL NYTT KONTO PÅ TILL MINA BARNBARN>>
Välj typ av konto och beställ aktiveringskod
SKAPA KONTO med aktiveringskod>>
Välj användarnamn och lösenord för ditt konto. Du behöver en aktiveringskod som du får efter beställning (eller som du fått i presentbox)
KÖP TILL MINA BARNBARN I PRESENTASK>>
Ge bort Till Mina Barnbarn i present i exklusiv presentask.
LOGGA IN PÅ TILL MINA BARNBARN>>

Om Tillminabarnbarn.se:
Se en demofilm som på några minuter visar hur Tillminabarnbarn ser ut och fungerar här>>
avtackningspresent


Vanliga frågor
Om Tillminabarnbarn
Sagt om Tillminabarnbarn
Gör gratis släkttavla

Inspiration: Du och världen - kommer du ihåg det här?

Ditt 20-tal
Ditt 30-tal
Ditt 40-tal
Ditt 50-tal
Ditt 60-tal
Ditt 70-tal
Ditt 80-tal
Ditt 90-tal
Ditt 00-tal
Sommarnostalgi!
Denna underbara årstid framkallar onekligen barndomens minnen hos många, för visst var väl somrarna alltid soliga, varma, och fulla av upptåg och lek när man var barn?
Läs lite sommarnostalgi från 50-, 60-, 70- och 80-talet här>>
Hur många länder har du besökt?
Räkna här>>

Fler tips!
Skriva memoarer
Mors Dags Presenter och tips
Julklappar till morfar
Julklappar till mormor Presenttips

Andra gör-det-själv böcker:
Allaminaresor.se
Samla alla dina resminnen i en bok
Mittar.se
Gör en egen årsbok!
Bröllopsboken.se
Den kompletta minnesboken från ditt bröllop!
Presenttips til den som väntar eller just fått bebis!
Bebisboken.se
Finaste minnesboken om bebisens första år!
Min babybok
Bebisboken på norska
Din babybog
Bebisboken på danska
Bookaboutbaby.com
Bebisboken på engelska
Vauvakirja.com
Bebisboken på finska
Länktips
Grapevine Party Games
Grapevine.dk Fest Underholdning Hygge
Schnitzeljagd für Kinder Grapevine.de
Festaktiviteter färdiga att ladda ner.
Rebusløp Grapevine.nu/norge
Grapevine.nu/uk Treasure Hunts for kids
Aarteenetsinnät Grapevine Suomi
 
© www.tillminabarnbarn.se
| Mirago Media AB

Avtackning av kollega eller anställd

 
70 års present
Dags att avtacka en kollega eller anställd. Då har du lite att fundera över.
Ska ni bjuda på fika, lunch eller rent av ställa till en avskedsfest och vad ska man ge som avtackningspresent eller avtackningsgåva. Allt är möjligt och mycket beroende på tid, budget och vem som slutar.

Tal vid avtackning

Arbetsledaren eller chefen bör ju hålla en avtackning och ett litet tal där man tackar för tiden som varit. Tar upp några roliga stunder eller märkliga händelser som är positiva för personen som slutar. Allt ska vara i positiv anda så undvik att återkoppla eller ältat något negativt. Oavsett om den avtackade ska pensioneras eller ska börja ett nytt jobb eller bara slut så bör man också få med ett lycka till på det nya spåret i livet vad den nu än har att bjuda på. Den som slutar bör ju också då tack i något kort tacktal för tiden som varit och även här bör man hålla allt i en positiv anda och önska de gamla kollegorna lycka till på samma vis som man fick från dem.

Avtackning pension

Vid pensionsavtackning så brukar man lägga lite mer pengar på presenter och även hålla ett lite längre avtackningstal om personen som går i pension har jobbat inom företaget under en längre tid.

Pensionering är en ny fas i livet som man kan spinna på i sin avtackning och sitt tal.

Avtackningspresent och Avtackningsgåva

Avtackningspresenter kan variera från guldklockor, presentkort, kristallskålar eller något åt det personliga hållet som klingar väl med personens intressen. Avtackningstal till en arbetskamrat även om man inte håller ett långt tal kan man passa på att tacka personen för trevliga stunder, många minnen och fina stunder.

Vid avtackning i samband med pensionering är till en presentask från Till Mina Barnbarn en mycket uppskattat present. Personen som blir pensionär får möjligheten att starta ett projekt som innebär att den nyblivna pensionären skriven en bok om sitt liv. Perfekt resa längs minnenas allé och ett bra sätt att hitta tillbaka till gamla vänner och sammanfatta några kapitel av sitt liv.

Avtacknings text på kort
På tackkortet vid pensionering så blir det lätt samma sak som i talet fast i kortare form. Avtackning text exempel.
Tack för den här tiden och sedan gott om plats för alla som jobbat med kollegan som slutar att skriva på. Vidare kan den som pensionerar sig skicka ett tackkort till hela gruppen på företaget om man fått presenter och uppskattning som levde upp till förväntingar.

 

Letar du efter en bra avtackningspresent till en kollega som ska tackas av inför pensionen?

De som växte upp på 50-talet har varit med om en otrolig utveckling och har mängder med historier att förmedla till de kommande generationer. Utedassen försvann, telefonen kom, blev mobil och sedan blev telefonen en dator, maten förändrades och blev internationell och jobben har helt ändrat karaktär. Kort sagt det mesta har förändrats de senaste 50 åren. Alla bär på en levnadshistoria och de flesta har tänkt tanken att skriva ner sina minnen. Idag blir det längre och längre mellan generationerna och de äldsta och de yngsta i släkten kanske inte bor i samma del av landet. I praktiken så blir det inte riktigt lika mycket berättartid där de äldre berättar om sina liv för barnbarnen. Därför har vi tagit fram en mycket enkel lösning för att skriva boken om sitt liv så att historierna finns kvar och barnbarnen kan fördjupa sig i släktens nutidshistoria från 1900-talet, när de blir intresserade.

En presentask från TILLMINABARNBARN ger tillgång till verktyget för att göra en trevlig tidsresa i det egna livet och återuppleva gamla minnen. Med massvis med inspiration och hjälp på vägen blir det enkelt att skriva boken om sitt liv! Det blir ett kul projekt och en rolig sysselsättning för den som är pensionär. Läs mer om den bästa presenten till mormor, morfar, farmor eller farfar här nedan. Gillar personen du har i åtanke att lösa korsord eller Sudoku? Då kommer den att älska att skriva en bok om sitt liv på ett enkelt och trivsamt sätt. Kika också gärna på filmen som på några minuter på ett enkelt sätt visar hur TILLMINABARNBARN ser ut och fungerar.

Klicka på bilden nedan så får du mer info om Till Mina Barnbarn.


Vad tycker kunderna och våra användare?

 

Leif i Örebero
Jag blev jätteglad när jag fick Till Mina Barnbarn som avskedsgåva när jag slutade mitt arbete för att gå i pension. Vad ska jag med kristallskålar och prydnadssaker? När jag slutade jobba behövde jag nytt att ägna mig åt och det blir väldigt enkelt och naturligt att skriva boken om sitt liv med hjälp av deras hemsida.

Kerstin i Linköping
Vi ville ge Gösta en fin avskedspresent som varade länge och som kunde hjälpa honom att skriva ner många av Göstas minnen från arbetslivet men också sina privata erfarenheter. Vad vi har förstått så ska det vara mycket enkelt och användarvänligt att göra det med hjälp av Till mina barnbarn.

"I present fick jag ett medlemsskap av mina barnbarn. Gåvan gjorde att jag "blev tvungen" att komma igång. Jag hade under senare tid funderat på att skriva och nu fick jag redskapet. Boken om mitt liv blev en opretentiös men spännande "livsresa" som jag varmt rekommenderar till mor- och farföräldrar. Jag vill också tacka tillminabarnbarn för den hjälp jag fick när jag behövde den!"
Anne-Marie i Saltsjö-Boo

"Jag fick "Till Mina Barnbarn" i julklapp julen 2011 och nu i augusti har jag inte bara skrivit 84 sidor, jag har haft väldigt roligt på vägen. När jag började skriva om min skolgång kom många minnen tillbaka och jag kom ihåg vänner från förr som jag kontaktade och har nu på nytt kontakt med flera vänner från min ungdom. Boken blev klar i augusti och jag är mycket stolt över att jag har lyckats skriva så mycket om mitt liv som ter sig väldigt bra i bokform om jag får säga så själv."
Inga-Britt i Falköping

 

Julquiz 2015
NYTT OCH AKTUELLT!
Årets rykande färska julquiz är här! Quizet handlar om det mest traditionsbundna som finns - men ändå fräscht och fyndigt med frågor om julen 2015! Julquizet har 20 längre frågor som kräver 53 svar, sju frågor är musikfrågor. Du får allt som behövs frågor, fina svarsformulär, facit och spellista. Perfekt underhållning till glöggmingel, julfest och julhelg! 149 kr.
Mer info >>
SingSong musiktävling: Julspecial!
NYHET!
I julspecialen av vår egen SingSong-tävling ska det lyssnas på - och sjungas - julsånger! Inspirerade av tv-program som "Så ska det låta" och "Doobidoo" har vi gjort en musiktävling som passar för oss som inte är proffs men vill sjunga ändå! Det här är en riktigt rolig - och högljudd - festlek till julfesten på jobbet eller med vännerna! 169 kr.
Mer info>>
Julfest!
LÖS LAGUTMANINGAR!
Julfest på jobbet, glöggfest hemma, juldagskul med hela släkten? Då passar den här roliga julfestaktiviteten perfekt! Dela in gästerna i lag och låt dem lösa 10 roliga, juliga utmaningar - allt från bibelkunskap, till julpyssel, tändsticksproblem, snapsprovning, kryddoftning och jullåtsintron! 159 kr.
Mer info>>


Julmusikquiz
MER MUSIK!
Det ultimata julquizet - fullt med härlig, glöggdoftande julstämning! I quizet finns 25 musikfrågor, naturligtvis alla om våra mest populära jullåtar samt kluriga följdfrågor om allt som är juligt. En frågesport som passar utmärkt på företagets julfest, på glöggfesten och eller till familjens uppesittarkväll. 149 kr.
Mer info>>
lekar för vuxna
Julmelodikryss
JULMYS!
Vad skapar väl mer julstämning och mys än ett melodikryss med julmusik! Melodikrysset passar perfekt för att underhålla vänner, släkt och familj på glöggfesten, uppesittarkvällen eller under självaste julhelgen! Med hjälp av en spellista med 21 klassiska julsånger ska 25 vågräta och lodräta svar fyllas i. 159 kr.
Mer info >>
Mobilevent: Spionjakten
ANNORLUNDA EVENT!
Ett kul mobilbaserat event för vuxna! Perfekt till kick-offen, julfesten eller svensexan. Dela upp deltagarna i upp till 10 lag som tävlar mot varandra på tid i en spännande spionjakt där allt löses i mobilen. Storyn och frågorna är klara men du bestämmer själv vart den ska göras - låt den ta deltagarna från kontoret till restauranagen. Funkar överallt! 399 kr.
Mer info >>
jullekar
Tipspromenad: Tema jul
BRA BENSTRÄCKARE!
En tipspromenad med jultema kan vara en rolig aktivitet på julfesten, glöggfesten eller på annan sammankomst i juletider! Du får 21 fyndiga och juliga frågor i fin design - som sprider garanterad julstämning. Allt är färdigt att skrivas ut och användas direkt! 129 kr.
Mer info >>
Lagindelningslek för glöggmingel och julfest
GRATIS!
En liten lek som passar utmärkt för att dela in dina gäster i lag till glöggmingel eller julfest! Leken är en kul detalj när gästerna anländer, får dem att mingla för att hitta sina lagkamrater - och de kommer dessutom att kunna hålla rätt på sitt glas resten av kvällen!
Lagindelningsleken kan du beställa gratis! Passar utmärkt för att dela in i lag för julquiz, SingSong-tävling eller julfestaktiviteten>>
Vi är bäst på fest! Grapevine.nu har hundratals roliga festaktiviteter för barn och vuxna, för varje tillfälle!
 • Betala säkert och enkel med kort eller mot faktura
 • Omedelbar leverans av fil med e-mail
 • Aktiviteten är helt klar - du får allt du behöver och skriver själv ut
 • Kräver inga förberedelser
 • Med vår hjälp anordnar du en proffsig festaktivitet, med fyndigt innehåll, i fin design
 • Ett pris, oavsett antal deltagare
 • Sätter guldkant på varje tillfälle!
 • Topp 15 festaktiviteter till jul>>

   

   

  Läs mer om tips inför firmafesten, kickoffen, personalfesten eller julfesten hos grapevine.nu som erbjuder färdiga lösningar till festen.