Så här säger några av dem som använder
tillminabarnbarn.se:
" Jag har så länge tänkt att jag skulle skriva ner lite om mina föräldrar och deras föräldrar, att samla historier, namn och årtal på ett ställe. Och berätta lite om vad jag gjort i livet - men det blir ju aldrig av. Det är så svårt att sätta sig ner och veta var man ska börja. Nu har jag kommit igång med hjälp av tillminabarnbarn. Frågorna hjälper till att väcka minnen men ibland blir svaret något helt annat än det frågan handlar om – men det gör ju inget eftersom frågorna inte syns för den som läser. "

Lars Arvidsson, Abbekås
" Jag har några handskrivna minnesböcker i bokhyllan men de kan vara lite svåra för någon annan att läsa och få sammanhang i. Och i albumen finns inga anteckningar om vad och vem som är på bilderna. Nu får jag tillfälle att sortera allt och lägga in på tillminabarnbarn så att det blir tillgängligt och läsbart för mina barn och barnbarn! "

Bitte Berggren, Malmö
" Jag fick ett presentkort på ett tillminabarnbarn vip-konto av min son. Han tyckte att det skulle vara kul om jag ville skriva ner saker så att han kan komma ihåg sådant som jag berättat om min barndom och familj. Och han tyckte nog också att jag behövde lite kul sysselsättning. Jag måste erkänna att jag var skeptisk – men när jag väl satte igång var det otroligt kul och gav mersmak! Det väckte massvis med tankar och minnen och diskussionerna hemma har varit många för att hjälpas åt att komma ihåg alla detaljer. Det är kul att det blir en så fin bok till slut, men roligast är det nog att göra den! "


Eva Jalkell, Höllviken
Varje familj har historier och varje människa har samlat en hel massa upplevelser under sitt liv. Att dela med sig till dem som är yngre har vi gjort i alla tider men i dagens samhälle då vi kanske oftare tittar på tv tillsammans än sitter kring bordet och berättar historier från svunna tider är Till mina barnbarn ett modernt sätt att samla historierna på ett ställe. Och även om de har berättats är det en hjälp för de som är yngre att i sin tur föra dem vidare. Idag skaffar många barn allt senare i livet och det blir större åldersskillnad mellan generationerna. En tonåring tar sig kanske inte tid att sitta ner med farmor eller morfar och lyssna, något de kan ångra senare om den de vill fråga inte längre finns där för att svara. Då kan en Till mina barnbarn-bok med en del av svaren vara mycket rolig att ha!